+36 (30) 4 665 196

Lakás Biztosítás

Kezdd úgy a lakásbiztosítás keresését, hogy végiggondolod, milyen mértékű védelmet szeretnél. Írj egy listát a számodra kritikus eseményekről (például ablaktörés, betörés stb.), amelyeket mindenképpen szeretnél, hogy a biztosító fedezzen. Érdemes már a keresés elején tisztáznod, hogy csak lakásodat, esetleg háziállatodat vagy ingóságaidat is szeretnéd-e biztosítani. Utóbbiak esetében gondold át milyen összegre szeretnéd kis kedvencedet biztosítani, valamint próbáld megbecsülni vagyontárgyaid értékét is a könnyebb kalkuláció érdekében.

Társasházban laksz?

Mielőtt nekiugranál a lakásbiztosítás keresésének, érdeklődj, van-e a társasháznak biztosítása, és ha igen, mire az terjed ki (csak a közös részekre, vagy az egyedi tulajdonú részekre is, beázás, csőtörés, stb.). Így kerülsz abba a helyzetbe, hogy lakásod teljeskörű védelméről gondoskodni tudj. összehasonlítás Ha elkészült az igénylista, jöhet az összehasonlítás! Azt javasoljuk, eleve csak olyan biztosítók ajánlatait hasonlítsd össze, amelyekben megbízol. Ugyanígy fontos, hogy ne csupán a biztosítás díja alapján értékeld a biztosításokat, hanem figyelj a biztosítási összegekre (amit kár esetén a biztosító kifizet neked), kizárásokra (amire nem fizet a biztosító), fedezetekre (amire fizet a biztosító) és az extra szolgáltatásokra is. Így például, egy 0-24 órás assistance szolgáltatás jól jöhet kicsit magasabb díjért, hiszen csőtörés vagy zárba tört kulcs esetén gyorsan kihúzhat a bajból. a biztosítás megkötése Napjainkban fontos, hogy még a biztosítás megkötése előtt érdeklődj, milyen módon lehetséges új ügyfélként biztosítást kötni, vagy módosítani meglévő szerződésedet. A legtöbb hazai biztosítónál már online vagy telefonos applikáción keresztül is köthetsz lakásbiztosítást, de ha szívesebben érdeklődnél a részletes feltételekről személyesen, akkor van olyan biztosító, ahol helyi képviselőkhöz is fordulhatsz.

A biztosítás megkötésekor fontos tisztában lenned azzal, hogy kár esetén a biztosító nem az ingatlan vagy az ingóság piaci értékét fizeti ki nekünk, hanem az ingatlan újjáépítési értékét, illetve az ingóságok újrabeszerzési értékét, amennyiben a kötéskor meghatározott biztosítási összeg (amit a biztosító kár esetén maximum kifizet) ezt fedezi. Ezért a biztosítási összeget nem érdemes túl alacsonyan meghatározni (alulbiztosítottak leszünk, nem térül meg a kárunk), se túl magasan (túlbiztosítottak leszünk, indokolatlanul magas lesz a biztosítási díjunk). a kárrendezés menete

Fontos, hogy tisztában legyél a kárrendezés menetével, hogy ha bármi történik, tudd, mikor és kihez fordulhatsz a bejelentés kapcsán. Ha kár történt az otthonodban, a legfontosabb dolog, hogy minél előbb bejelentsd! Ezt 2 munkanapon belül meg kell tenned, melyre online is van lehetőséged. Ezután 5 napon belül a biztosító megkezdi a kárrendezést, majd a kárrendezéshez szükséges utolsó irat beérkezését követő 15 napon belül kapod meg a kárösszeget, a kárbejelentéskor megadott bankszámlaszámra. Sőt, már videós kárrendezésre is van lehetőség! Ilyenkor nincs is szükség személyes találkozóra a kárszakértővel, helyette a mobiltelefonod kamerájának segítségével lefolytatható a helyszíni szemle.